Les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, María del Mar Gimeno i López i la xicoteta Andrea Escribà i Fernàndez, han estat presents en els actes organitzats per l’Ajuntament de Sagunt per a commemorar la festivitat del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, acompanyades per diversos membres de l’executiva de l’entitat festiva comarcal.

MercadoMedieval17_01 MercadoMedieval17_02 MercadoMedieval17_03

D’aquesta manera, divendres passat, 6 d’octubre, van assistir a la inauguració del conegut Mercat Medieval de Sagunt acompanyades pel president, Rafael Burgos, i el vicepresident d’Assumptes Externs, Antonio Fresno. Les màximes representants de la festa josefina de la comarca van poder visitar les diverses parades incloses dins d’aquest muntatge que es va estendre des de la plaça Cronista Chabret fins a la pujada al Teatre Romà, diferenciant-se enguany entre les zones cristiana, musulmana i judía.

MercadoMedieval17_05 MercadoMedieval17_06 MercadoMedieval17_07

La inauguració d’aquest muntatge va explicar, a més de la presència de les autoritats municipals, amb la recreació històrica realitzada per Saguntum Civitas així com amb l’actuació del Cor de la Lira Saguntina. A més, durant tot el cap de setmana, diverses comissions de la ciutat també van estar presents en aquest mercat medieval.

9Octubre17(1) 9Octubre17(2)

D’altra banda, dilluns passat, 9 d’octubre, María del Mar Gimeno i Andrea López també van acudir a l’acte institucional organitzat pel consistori per a festejar el dia de tots els valencians i valencianes, acompanyades, a més de per Rafael Burgos i Antonio Fresno, pel Vicepresident de Festejos, Aitor Muñoz.

9Octubre17(6) 9Octubre17(4) 9Octubre17(3)

Després d’una processó cívica, amb baixada de la Senyera inclosa, l’Alcalde, Francesc Fernández va dedicar unes paraules als assistents en la plaça Cronista Chabret, esdeveniment que va culminar amb actuació del Grup de Danses Morvedre i de Dansa Guerrera de La Todolella.