El cap de setmana vinent, una comitiva de la Federació Junta Fallera de Sagunt acudirà a la ciutat italiana de Cecina per a dur a terme diverses activitats amb l’objectiu d’impulsar l’agermanament amb la Associazione Targa Cecina i entre ambdues ciutats. D’aquesta manera, la gastronomia valenciana, i especialment la paella, cobrarà especial protagonisme durant aquests dies gràcies al projecte organitzat des de la delegació d’Agermanament de la Federació Junta Fallera de Sagunt i que compta amb la col·laboració d’aquesta mateixa regidoria de l’Ajuntament de Sagunt.

RPHermanamiento173

«Aquesta iniciativa va sorgir l’any passat durant la nostra visita a Cecina per a gaudir de la festa de la Targa. Sincerament pensava que l’agermanament s’estava perdent una mica i havíem de fer alguna cosa especial. Si fa 14 anys vam ser i plantem una falla en aquesta ciutat, doncs ara anem a donar-los a conèixer la nostra gastronomia posat que moltes de les persones que han vingut a Sagunt han provat la nostra paella però, segurament, no saben com es cuina i açò també anem a mostrar-li-ho», ha assegurat el vicepresident de relacions externes i agermanament de la FJFS, Antonio Fresno.

RPHermanamiento175

La delegació saguntina, de la qual també formarà part la regidora d’Agermanament i Turisme, Natalia Antonino, viatjarà fins a Cecina per a gaudir, el divendres 21 de juliol a la nit, de l’elecció de la madrina i l’alfiere, els representants de la Associazione Targa Cecina 2017, mentre que han reservat la nit del dissabte, dia 22, per al cuinat i la degustació d’unes paelles, un acte que esperen que siga multitudinari lloc que es van a cuinar un total de 14 paelles per a donar de menjar a entre 800 i 900 persones.

«La idea és seguir consolidant aquest agermanament entre les ciutats i entre la FJFS i la Targa Cecina pel que cal agrair també la implicació de l’Ajuntament de Sagunt en aquest assumpte», ha afirmat el president de la FJFS, Rafael Burgos.

RPHermanamiento174

Aquestes activitats es duen a terme també com a part de la commemoració del 25 aniversari de la signatura del protocol oficial d’agermanament entre Sagunt i Cecina, que va ser rubricat en 1992. «La veritat és que portem germanats amb Cecina uns 35 anys però es va tardar deu anys a signar aquest protocol oficial doncs, anteriorment, les relacions depenien una mica dels responsables municipals del moment», ha afirmat Natalia Antonino qui ha agraït la iniciativa de la Federació Junta Fallera de Sagunt per a donar un nou impuls a la relació entre ambdues ciutats.

Aquest viatge, que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de diverses entitats, servirà per a promocionar turísticament la capital del Camp de Morvedre ja que durant aquesta jornada també es muntarà un stand amb fullets per a donar a conèixer els recursos turístics i patrimonials amb els quals explica Sagunt. Quant a la commemoració d’aquest aniversari, Antonino, ha apuntat que, durant aquesta visita, la seua intenció és contactar amb empresaris de la ciutat italiana perquè acudisquen al novembre a participar en la Fira de l’Agermanament que es realitzarà a Sagunt amb participants de Millau.

A més, al setembre s’inaugurarà una exposició fotogràfica sobre aquest agermanament, amb total seguretat en dates pròximes a l’exaltació de les noves Falleres Majors de l’entitat festiva comarcal, i els Alcaldes d’ambdues ciutats ratificaran, primer al setembre en Cecina i després al març a Sagunt, el protocol d’agermanament entre tots dos municipis.