El president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos, i el director de la planta de Lafarge en la localitat, Miguel Ángel Urbano, han signat el conveni de col·laboració pel qual, un any més, la cementera atorgarà els premis a les falles més sostenibles del Camp de Morvedre, guardons que es donaran a conèixer el pròxim mes de març entre les comissiones participants en aquesta edició del concurs.

convLafarge16_ 1

La principal novetat d’enguany és que seran set les falles premiades en aquest certamen i no solament tres com en les últimes edicions. D’aquesta manera, l’entitat fallera i l’empresa cementera han acordat que s’atorguen aquests set guardons que estaran dotats de 800, 700, 500, 400, 300, 200 i 100 euros; així mateix les comissions que aconseguisquen els tres primers premis, a més, rebran un banderí acreditatiu.

convLafarge16_ 2

D’aquesta manera, totes les falles de la comarca que vulguen participar en aquest concurs hauran d’inscriure’s des del 10 al 31 de gener de 2017 havent de presentar la memòria acreditativa amb totes les activitats realitzades fins al dia 6 de març a les 20 hores. En la valoració de les candidatures es tindran en compte la cerca de la sensibilització dels fallers, veïns i ciutadania, la realització d’activitats que fomenten el coneixement, respecte pel medi ambient i la conscienciació de la societat, l’ús de materials reciclats en l’elaboració de la falla, la decoració del carrer, pessebres o carrosses, la realització d’activitats que fomenten el coneixement de la comarca així com dur a terme accions socials en la comunitat, entre altres aspectes.

Finalment, el jurat estarà compost per quatre membres, un dels quins pertanyerà a l’equip directiu de Lafarge, i la resta a entitats de cultura, educació ambiental i acció social que, per a tal efecte, es designen per part de la mercantil cementera