La Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) va celebrar dissabte passat dia 7, la festivitat de la Creu de Maig. En aquest esdeveniment van participar les Falleres Majors de la FJFS, Beatriz Alós i María Villar, al costat del recentment estrenat president, Rafael Burgos, així com les seves respectives Corts d’Honor i els representants de les comissions falleres de la comarca del Camp de Morvedre.

CruzMayo17_1

CruzMayo17_2

CruzMayo17_3

La comitiva es va reunir a la plaça Ereta de Porriti per acudir a recollir a les Falleres Majors de la FJFS des d’on es va iniciar una cercavila fins a l’església del Salvador de Sagunt on es va oficiar una missa de benedicció de la Creu de Maig.

CruzMayo17_4

CruzMayo17_5

Posteriorment, tant els membres de la FJFS com els representants de les comissions falleres van participar, com és ja tota una tradició, en l’ofrena de flors organitzada per la Confraria de la Verge dels Desemparats de Sagunt que es va iniciar a la plaça Blasco Ibáñez per finalitzar en l’ermita de Sant Roc on es van lliurar les flors a la imatge de la patrona dels valencians.

CruzMayo17_7

CruzMayo17_8

CruzMayo17_9

CruzMayo17_10

CruzMayo17_11

Així mateix, després de la finalització d’aquest acte litúrgic, les Falleres Majors de la FJFS van acudir a la proclamació de la Majordoma de la Creu de Maig de la Casa d’Andalucia de Port de Sagunt, Julia Maria Sola.