La falla Teodoro Llorente va inaugurar divendres passat, 21 d’octubre, la seua setmana cultural que ha portat per títol “Festa i Falles en Femení”, lema sobre el qual van a versar totes les activitats culturals que aquesta comissió del Camp de Morvedre va a dur a terme durant tot aquest exercici. La setmana cultural va ser inaugurada per les Falleres Majors d’aquesta comissió, Rocío Noverques i Nerea Ferrer, al costat dels seus presidents Enrique Noverques i Jaime Gallardo, i va comptar amb la presència de les màximes representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, que van estar acompanyades pel vicepresident de Cultura, Ricardo Antonino i el seu homòleg de Relacions Externes, Antonio Fresno.

SemCulTeodoro16_11

SemCulTeodoro16_9

SemCulTeodoro16_8

SemCulTeodoro16_7

En l’exposició que es va dur a terme durant la jornada inaugural, es va poder veure el treball de quinze dones relacionades amb la festa josefina, des de sedera, perruquera, indumentarista o cantaora d’albaes fins a pirotècnica, florista, periodista o bloguera, entre unes altres, així com el seu currículum i fotografies. Esment especial va fer aquesta falla a Rosa Benet Carot, l’única dona del Camp de Morvedre que ha ostentat la màxima representativitat de la Federació Junta Fallera de Sagunt en dues ocasions, tant infantil com adulta, i que segueix en actiu en la festa com a integrant de la comissió El Mocador.

SemCulTeodoro16_5 SemCulTeodoro16_4

Entre la resta d’activitats que Teodoro Llorente va realitzar durant la seua setmana cultural cal destacar una excursió per als més xicotets d’aquesta associació al Castell de Sagunt, un sopar de germanor amb l’actuació del grup 18M, castells inflables i jocs tradicionals. De la mateixa manera, aquesta falla va aprofitar també per a festejar el Mig Any Faller pel que els membres d’aquesta comissió van construir un xicotet monument dedicat a dones conegudes de la història com Juana d’Arc, Marie Curie o la pintora Frida Kahlo que va ser plantat i cremat per a posar punt final a les activitats.

SemCulTeodoro16_3

SemCulTeodoro16_2

SemCulTeodoro16_6

SemCulTeodoro16_1