Ahir dilluns 2 de març es va celebrar la I edició del Premi la Marina a la consciència ecològica en un article d’un llibret de falla.
L’acte, celebrat en els salons del Centre Aragonés de Port de Sagunt va ser presidit pels màxims representants de l’A.C. Falla la Marina, Aitana Verdejo, Joan Cebrián, Cristina Boix i Eva Cayuela i el Director de Noatum, Rafael del Moral, entitat patrocinadora del premi.

El saló, que es va quedar xicotet per a albergar tots els assistents, va comptar amb la presència de Darío Moreno, Alcalde de l’Excel·lentíssim Ajuntament de Sagunt, Asun Moll, edil de Cultura, Festes i Cultura Popular, diferents membres de la corporació municipal i les falleres majors de Federació Junta Fallera de Sagunt, Sandra Ordiñaga i Aitana González, junt amb el Vicepresident general Paco Giménez i el Vicepresident de cultura Miguel Arenas.

El moment àlgid de la nit va ser, sens dubte, quan es va donar a conéixer l’autor i la comissió guanyadora del Premi, que en esta primera edició va ser Juanjo Medina i Bonilla, pel seu article Falles (in) sostenibles en el llibret de la Falla Plaça Sant Roc, Gómez Ferrer i Voltants de Torrent.

IMG-20200302-WA0072-01

El premi, dotat de 300 euros a repartir entre autor i comissió, diploma i banderí, va ser rebut amb gran emoció pels guanyadors, triats d’entre 5 nominats finals per un jurat d’experts format per: Mª Josép Picó, periodista ambiental, escriptora i divulgadora científica; Isidro Andújar i Hernández, responsable de Salut Laboral i Medi Ambient de Comissions Obreres en el Camp de Morvedre-Alto Palancia; Alberto Villalba, Enginyer Tècnic agrícola, Llicenciat en Ciències Ambientals i membre de Calderona Viva; Laura Rubio i Torretes, Enginyera química, Màster en Gestió de sistemes de qualitat, prevenció i medi ambient i Mª Antonia García i Tárrega, professora de Tallere d’escriptura creativa.

IMG-20200302-WA0061-01

El premi la Marina naix com una conseqüència lògica dins de la trajectòria d’accions socials i mediambientals que està duent a terme l’A.C. Falla la Marina. Però a més, el premiar a un article de llibret, també reflectix l’atenció i respecte d’esta comissió per quelcom tan tradicional en la nostra festa com són els llibrets fallers.

En esta primera edició s’han presentat un total de 33 articles de localitats tan variades com Gilet, Sagunt, Alzira, Silla, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Port de Sagunt, València o Xàtiva, la qual cosa mostra l’interés general per un tema com és la consciència mediambiental i la necessitat d’un premi com este.

L’acte es va tancar amb les paraules de l’alcalde de Sagunt i un vi d’honor per a tots els assistents.