El diumenge passat l’Associació Cultural Falla Plaça Rodrigo, i organitzat per la seua delegació de Medi Ambient, va visitar de nou la pedrera de Lafarge, Salt del Llop, per a veure les espècies forestals que va plantar l’any passat. Les espècies que els fallers d’aquesta comissió van plantar van ser pins, quercus, romaní i altres espècies forestals de la muntanya mediterrània.

RodCantera17_1

RodCantera17_2

Acompanyats per dos enginyers de muntanyes pertanyents a la comissió, van poder observar tant els xiquets com els majors que van assistir a la visita, el percentatge dels plantons que havien sobreviscut, així com el percentatge de marres que no van sobreviure.

RodCantera17_3

RodCantera17_4

Després de l’explicació per part de Carlos Affigne, cap de pedrera de Lafarge de com estava l’estat actual de reforestació de la pedrera, aquest últim es va comprometre amb els enginyers de muntanyes d’aquesta comissió al fet que de cara al pròxim any en l’època de plantació els anava a reservar un talús dels quals cal reforestar perquè ells feren un projecte de reforestació del mateix amb les diferents espècies segons la zona del talús on s’anaren a situar.

RodCantera17_5

RodCantera17_6

A més, aqueixa mateixa vesprada, i englobat en les terceres jornades rodriambientales, els xiquets d’aquesta comissió van assistir en la plaça a una xarrada per part dels enginyers abans esmentats de com respectar el medi ambient i el seu entorn.