Aquest dimarts l’A. de C. Falla Plaça Mare Nostrum ha visitat la fàbrica que LafargeHolcim té a Sagunt, una de les cinc seus a Espanya.

MareLafarge17_3

MareLafarge17_4

La visita va començar amb una xarrada instructiva per part de Raquel, encarregada de Medi am-bient, la qual va explicar el compromís que duu a terme l’empresa per a reduir el seu impacte am-biental i ser més sostenible dia a dia. Des de l’extracció de la pedra fins a la seua transformació en ciment, LafargeHolcim ha millorat el procés per a reduir la petjada en l’ambient i acostar-se més a la societat, tal és així, que és l’única empresa del seu sector que té un acord amb l’ONG inter-nacional en defensa de la naturalesa WWF, per a garantir la sostenibilitat en els seus processos.

MareLafarge17_5

MareLafarge17_6

La visita va continuar amb un recorregut didàctic per les instal·lacions i on es va explicar el procés de la transformació dels minerals en el producte final, el ciment.

MareLafarge17_1

 

MareLafarge17_2

Aquesta jornada va servir per a assentar els coneixements que va rebre la comissió fallera dissabte passat en la pedrera del Salt del Llop de mà del tècnic d’explotació Carlos, on es va poder observar l’estat actual de les restauracions que està duent a terme Lafarge després de la seua excavació en els vessants de la muntanya, així com que espècies de flora són més favorables per a aquest am-bient, així com la facilitació d’augment de la fauna gràcies a llacunes de captació d’aigües pluvials. Finalment, visitem el vessant de plantons que va reforestar la comissió fa ja dos anys.