La falla Luis Cendoya del Port de Sagunt ja ha fet públics els noms dels artistes encarregats de realitzar els seus monuments fallers per a aquest exercici 2019-2020. En aquesta ocasió, aquesta comissió de la ciutat ha decidit renovar a Antonio Andrés Sánchez per a la realització de la seua falla infantil i fitxar a l’artista de Borriana, José Luis Pascual Nebot, més conegut com ‘Pepi’, per a l’adulta.

LCendoyaArtistas20_1

Així doncs, la falla Luis Cendoya plantarà, per primera vegada, un projecte de José Luis Pascual Nebot ‘Pepi’, integrant del Gremi Provincial d’Artesans i Artistes Falleres de Borriana. Aquest conegut artista ha plantat falles en diverses poblacions com Burjassot, Cullera, Gandia, Torrent, Silla, Manises o València on alguns dels seus monuments han competit en la categoria Especial. Un dels seus ninots, de la falla l’Antiga, es conserva en el Museu Dalí del Castell de Púbol, de la Fundació Gala-Dalí, per la qual cosa, com assegura ‘Pepi’: «sóc l’únic artista faller que té un ninot inventariat en el Patrimoni Nacional».

D’altra banda, Luis Cendoya ha decidit renovar la seua confiança en l’artista infantil, Antonio Andrés Sánchez, qui, a més, és membre de la pròpia comissió en la qual plantarà la seua sisena falla consecutiva després d’haver aconseguit, el passat exercici faller 2018-2019 el primer premi de la secció primera, així com el premi a la millor pintura.

«Estem molt contents de poder continuar amb Antonio Andrés que tantes alegries ens està donant amb uns grans treballs plantats en la nostra falla. A més, enguany estem molt satisfets de poder comptar amb l’artista José Luis Pascual que ens ha transmés molta il·lusió amb el projecte que podrem veure en la nostra plaça en el mes de març», ha afirmat el president de la falla Luis Cendoya, Pedro Más.