• Està dirigit als escolars de Primària de tota la comarca i haurà tres premiats entre els finalistes

L’associació cultural Falla La Victòria de Port de Sagunt convoca el primer certamen literari infantil, que porta el nom de la falla. La comissió fallera entregarà tres premis entre les millors obres rebudes, valorats amb 120 euros.
El millor treball rebrà un lot de material escolar i educatiu valorat en 60 euros, a càrrec de Llibre-ria de Paula. El segon premi serà un altre lot, de 40 euros, en Papelería Papyros i, el tercer, de 30 euros en la Librería El Puerto. Els tres premis seran facilitats pels comerços patrocinadors del certamen literari.
El concurs està dirigit als alumnes del cicle d’Educació Primària dels municipis on es planten falles a El Camp de Morvedre, cursen o no els estudis en col•legis d’estes localitats. La finalitat és el foment de la cultura valenciana i la promoció de la llengua entre els més menuts.
«Volem que la comunitat educativa participe en este concurs, siguen o no fallers els xiquets, per tal de reforçar les competències lingüístiques d’escriptura i lectura de la nostra llengua, fins i tot en una població castellanoparlant com és Port de Sagunt», indica la delegada de llibret, Rosana Muñoz.
S’estableix una modalitat única de narrativa, ficció o no ficció, que haurà de versar sobre la cultura popular valenciana i es valorarà l’originalitat i la correcció lingüística. L’extensió mínima serà d’un full i la màxima de dos a ordinador o de tres a mà. Els escrits s’entregaran, fins al dijous, 17 de desembre al casal faller, en el carrer Huesca, 4 o per correu electrònic a l’adreça fallavicto-ria@gmail.com.
Els finalistes seran desvetllats al llarg del mes de febrer a anunciats de les xarxes socials, mentres que els tres guanyadors es coneixeran el dia de presentació del llibret de la falla, on rebran també els premis.

Nou equip de disseny del llibret
Nou-disseny-llibret
La falla portenya aposta un any més pel seu llibret i ho fa amb un nou equip de disseny, a l’igual que hi ha succeït amb els seus monuments, que seran construïts per altres artistes fallers. Panal Fallero, que compta amb una llarga trajectòria en el disseny de llibrets, serà l’estudi gràfic que dissenyarà per a La Victòria; llibret amb el qual perseguiran de nou quedar entre els tres primers llocs al concurs organitzat per la federació Junta Fallera de Sagunt. «Després de l’intens treball que vam fer l’any passat, amb el projecte Il•luminem! que va ser reconegut per l’Unesco, ens hem proposat avançar en els llocs del concurs organitzat per la Conselleria d’Educació per la pro-moció del valencià als llibrets de falla, que si bé no valoren el llibret en si, sinò la llengua, és un honor quedar entre les millors falles de la Comunitat», valora Muñoz.