La falla El Palleter de Port de Sagunt ha aconseguit un nou doblet en la secció especial de la Federació Junta Fallera de Sagunt en aconseguir alçar-se amb el primer premi tant en la categoria adulta com en l’infantil. D’aquesta manera, aquesta falla de la ciutat aconsegueix un nou doblet, com l’assolit l’any 2015, mentre que revalida el títol també aconseguit el passat any amb el seu monument adult.

Premios17_ 12

Premios17_ 13

Després d’aquest primer premi per al Palleter, en la categoria adulta, el segon ha recaigut en la falla La Marina mentre que el tercer ha sigut per a Plaça Rodrigo, la quarta per a la Victòria i el cinquè per a Eduardo Merello. Quant a la categoria infantil, la segona posició ha sigut per a la Victòria, la tercera per a la Marina i la quarta per a Plaça Rodrigo mentre que Els Vents s’ha alçat amb la cinquena posició i La Palmereta amb la sisena.

ESP_PALLETER_17

 

ESP_PALLETER_17

Quant als premis a la crítica local, en la categoria adulta es va alçar com a guanyadora Eduardo Merello mentre que La Victòria va ser segona i el tercer premi va ser per a Plaça Rodrigo; així mateix en la secció infantil el primer premi va ser per a Tres d’Abril seguit de les comissions Plaça Rodrigo i Els Vents, respectivament. D’altra banda, Plaça Rodrigo va aconseguir el primer premi en l’ornamentació de carrers mentre que Plaça del Sol es va portar el segon premi i Els Vents el tercer.

Així mateix, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt va atorgar a Teodoro Llorente el guardó a la falla més igualitària, premi dotat de 300 euros, mentre que Plaça Rodrigo es va alçar amb el reconeixement a la falla més sostenible, que atorga anualment l’empresa Lafarge, i la quantia econòmica de la qual ascendeix a 800 euros. Quant als llibrets, en el concurs que organitza l’Ajuntament de Sagunt ha aconseguit el primer premi la falla El Mocador, seguida de la Marina i Eduardo Merello, mentre que en el de crítica i poesia del llibret s’ha alçat com a vencedora Plaça Rodrigo per davant de Santa Anna i La Marina.

Finalment, el ninot indultat adult ha sigut per a la falla El Palleter mentre que l’infantil ha recaigut en La Marina, sent els dos ninots que s’han salvat de les flames; per la seua banda, els premis que atorga el Centre Comercial l‘Epicentre als millors ninots per votació popular han sigut per a Plaça Rodrigo, en primer lloc, Els Vents, en segon, i El Palleter, en tercera posició.
Tots aquests premis es van donar a conèixer durant la vesprada del 16 de març a les portes del palau consistorial saguntí i van ser lliurats per les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, els qui van estar acompanyades per l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, la regidora de Cultura Popular, Remei Torrent, i els representants de la Associazione Targa Cecina, encapçalats pel seu president, Alessandro Regoli. Posteriorment, es va dur a terme la visita d’homenatge a les falles de Sagunt, iniciant-se el recorregut en La Vila per a finalitzar en El Remei.