El Premi ViP, Valors i Professionalitat 2021, que atorga l’AC Falla Penya El Mocador, és per a La Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana.

Mocador_PremiVip_2021 _1

Per la seua lluita, resiliència i engrandiment de les nostres Falles, des de l’entrega i la dedicació, sense perdre els valors que els fa grans com a persones.

En la seua dessetena edició del premi, esta Falla saguntina vol retre homenatge a un dels sectors més castigats els darrers anys i que la pandèmia ha deixat molt afectat. Volem recordar que esta Federació aglutina als tres Gremis d’artistes fallers i foguerers, és a dir, el de València, Borriana i les Fogueres d’Alacant. Com més prompte millor, només passe l’alerta sanitària, i en acte oficial farem un homenatge a totes i tots els artistes, entregant el premi anunciat.

Segons ens apunta la seua presidència Joaquin Rubio: “Cridem a la unitat de tot el col·lectiu perquè les falles i les fogueres es puguen plantar i invadir-nos de l’alegria que a tots ens fa falta, siguem el motor econòmic i moral d’una comunitat maltractada per aquest virus donant el suport necessari a tots els sectors perjudicats de la festa”

També té paraules de reconeixement cap al premi rebut: “Agraïm de tot cor aquest premi rebut per aquesta comissió, treballadora, incansable i defensora a ultrança de l’eix principal de la festa, com és la falla, i que siga l’espill on es reflectisquen unes altres comissions de la Comunitat Valenciana.”

Per la seua part, Benja Alepuz, presidència de la Falla, ens recorda que des de fa uns anys l’entitat que presideix està fent accions de tota mena, recolzant a este ofici, tan fonamental i imprescindible com és el d’artista faller i foguerer.

“Justícia fallera, és posar al mig, com a eix vertebrador, a les Falles i als artistes. Res és si no s’és Falla. Un ofici que hem de protegir i estimar,” apunta Hugo Morte coordinador cultural i social.

Volem transmetre un missatge d’esperança a tot el col·lectiu faller, resiliència als sectors vinculats a les Falles, i a tota la societat en general, però sobretot a les persones que de forma més o menys intensa estan patint els efectes devastadors de la COVID19. Per a tots ells i elles, estima, afecte i ànims.

 

Mocador_PremiVip_2021 _2