La falla El Mocador de Sagunt s’ha unit enguany a la iniciativa Bufandes solidàries per a persones sense sostre, una campanya que ha dut a terme el Grup de Falles I+E, entitat a la qual pertany aquesta comissió fallera del Camp de Morvedre. Aquesta acció solidària consistia en abandonar aquestes peces en la via pública amb unes instruccions d’ús dirigides als qui les puguen necessitar per a abrigar-se en aquesta època de tant fred.

MocadorSolidari16_3

Aquesta activitat es va iniciar coincidint amb la celebració de la #CridaalaHumanitat, acte de celebració de la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, on es va donar visibilitat a aquestes bufandes pels carrers de València encara que ha sigut El Mocador l’encarregada de traslladar aquesta acció solidària fins a Sagunt.

MocadorSolidari16_2

A més, es tracta d’una campanya molt coneguda a nivell autonòmic lloc que han participat en la mateixa des del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al president de la Junta Central Fallera de València, Pere Fuset, o els regidors de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana o Sandra Gómez, entre altres.

MocadorSolidari16_3

MocadorSolidari16_5

Però aquesta no ha sigut l’única acció solidària que ha portat la falla El Mocador al llarg d’aquests mesos ja que la seua campanya es va iniciar a Octubre amb una recollida de menjar que va donar pas, al mes següent, a una altra de roba i, a Desembre, a una última de joguets. “Estem molt agraïts a totes les persones que ajuden a altres persones pel que és necessari ressaltar l’extraordinari treball que fan des de Càrites amb aquelles col·lectius més necessitats. Any rere any superem els nostres objectius i cada vegada les donacions són més quantioses, detall que ens fa molt feliços. Aquest tercer exercici hem donat més de 50 joguets, al voltant de 300 quilos de menjar i una quantitat important de roba per a totes les edats”, ha ressaltat la coordinadora de l’equip solidari, María Gaspar.