La iniciativa ha sorgit de dos fallers de la comissió, molt involucrats en la música tradicional valenciana i han comptat amb el suport dels seus companys de la Rondalla Borda

Les noves tecnologies juguen a favor dels qui estimen les falles i no poden consentir que un divendres del mes de febrer, falleres majors, presidents i comissió en general, es queden sense la seua particular Nit d’Albaes. Per eixe motiu, dos fallers d’Eduardo Merello, Enric Cuenca i Cristina Rodríguez, han involucrat als seus amics i amigues de la Rondalla Borda, un grup de persones amants de les tradicions i de la música popular valenciana i han organitzat una Nit d’Albaes Virtual, que s’emetrà per les xarxes socials de la Falla Eduardo Merello a partir de les 11 de la nit d’este divendres.

Segons han explicat els impulsors de la iniciativa, “la idea va sorgir i de seguida tots els components de la rondalla que canten es van oferir a participar. Es van pensar les versades, es van enviar les lletres, es van distribuir els torns per a cantar i gravàrem la música. Després, cada component de la Rondalla Borda han anat enviant els seus vídeos i este divendres, com mana la tradició, els representants d’Eduardo Merello tindran la Nit d’Albaes que es mereixen”. Els promotors de la Nit d’Albaes, persones molt implicades en la comissió, han traslladat que el projecte “s’ha fet amb tot l’afecte del món, dedicat a Marta i Ana, a Héctor i Adrián, però també, a tota la nostra benvolguda comissió i al món faller de la nostra comarca en general. No som professionals, però s’ha posat tota la voluntat i tot l’amor que tenim a les falles i al folklore valencià”.

La Nit d’Albaes Virtual s’emetrà demà divendres, a partir de les 11 de la nit en la pàgina de Facebook de la Falla Eduardo Merello i també en Instagram i en el canal de Youtube de la comissió. Els impulsors han volgut traslladar el seu agraïment als components que canten: Llorenç “Punxa de Sant Isidre”; Carmen “la Xata”; Artur; Xavi de Patraix; Marga i Fernando “el Rallat”. De fet, La Rondalla Borda col·labora des de fa anys amb la celebració de la Ronda de Sant Antoni a Sagunt, amb motiu dels actes que organitza al gener la colla de dimonis La Diabòlica de Morvedre.

 

Merello 2021 - Nit Albaes Virtual