WhatsApp Image 2022-11-03 at 23.22.46

L’Associació Cultural Falla Eduardo Merello, celebrarà la seua XXXIX setmana cultural a partir del pròxim diumenge 13 de novembre. Esta associació desenvoluparà diverses actuacions populars amb una temàtica dedicada a les mares, com és una exposició fotogràfica i una degustació gastronòmica amb totes aquelles receptes que produeixen un punt de nostàlgia. Amb esta 39 edició, esta activitat de Merello es consolida com les jornades culturals més veteranes de totes les comissions de la nostra comarca.

En este sentit, el seu president Francisco Bonaque ha indicat: “Esta Directiva està treballant per portar els actes al carrer, amb la finalitat de convidar a tots els veïns, amics, fallers i simpatitzants a participar i gaudir de cadascun d’ells”. Amb esta finalitat, a les 18 hores es procedirà a l’obertura de la Setmana Cultural que serà a càrrec del Grup de Danses de la Falla Eduardo Merello, els quals delectaran als assistents amb diversos balls populars i on els representants d’enguany, com és habitual, participaran de manera activa. “Per a nosaltres és important mantindre esta iniciativa ja que és una altra manera de promoure la cultura valenciana, i estem molt contents perquè cada vegada el grup és més nombrós i participa més gent jove. És una gran faena el que estan realitzant tots els seus integrants i una vegada finalitzem, es procedirà a la degustació gastronòmica”.

L’exposició serà visitable durant tota la setmana en el casal d’esta comissió, situat al carrer Palància, 46 de Port de Sagunt, amb un horari de 19 a 21 hores. El següent acte tindrà lloc el dijous 17 de novembre, on de 1630 a 20.30 hores es realitzarà una donació de sang en el casal i posteriorment el divendres 18 de novembre a partir de les 20.30 hores es procedirà a la presentació dels diferents esbossos de les falles que es plantaran en l’exercici faller. “Per a este acte comptarem amb la presència dels diferents artistes fallers, que debuten enguany amb nosaltres, per la qual cosa serà la seua primera presa de contacte amb tota la comissió”, indica Francisco Bonaque.

Per a finalitzar, el dissabte 19 de novembre, l’Associació Cultural Falla Eduardo Merello comptarà amb activitats durant tot el dia. A les 10 hores es realitzarà una classe de Zumba gratuïta per a tots els assistents i posteriorment a les 11 hores començarà la festa de la tapa a preus molt populars. “Seguidament a les 19.30 hores, començaran els Jocs Infantils per a tots els xiquets i xiquetes que estiguen el barri i vulguen vindre a gaudir amb nosaltres i sobre les 21 hores començarem un tradicional sopar d’olles típiques valencianes al carrer, on per tan sols 7 euros qualsevol persona que s’acoste abans pel casal a apuntar-se, podrà gaudir-lo amb nosaltres”. Finalment, i per a tancar esta setmana cultural, sobre les 23 hores es gaudirà d’una disco-mòbil per a tot el barri.