SetmanaCulturalMerello21

La Falla Eduardo Merello celebrarà el seu primer acte faller, després de nou mesos i ho farà al carrer del casal, al mateix lloc on se celebrà el darrer acte de la comissió abans dels estats d’alarma i confinaments provocats per la pandèmia mundial de la Covid-19. Amb totes les mesures de seguretat dictades per les autoritats i seguint tots els protocols d’higiene i protecció, el proper diumenge pel matí, esta comissió del Port de Sagunt farà un únic esdeveniment de la seua setmana cultural, que és la més antiga de totes les que se celebren al món faller del Camp de Morvedre.

La 37a setmana cultural, reconvertida en un únic acte, s’ha dedicat al turisme industrial, per posar en valor i reivindicar el patrimoni històric industrial del nucli del Port. L’acte programat per la Falla Eduardo Merello consistirà en una xarrada de l’experta en turisme local Celia Peris. També hi haurà actuació folklòrica del grup de danses de la falla, que oferirà una selecció de peces de balls tradicionals valencians, encara que en esta ocasió només ballarà una parella d’esta agrupació.

L’acte se celebrarà al carrer del casal, a l’aire lliure i dins d’un recinte acotat, amb totes les mesures de separació entre el públic assistent, que s’ha hagut d’inscriure prèviament per comptar amb un control de tots els participants. Una vegada finalitzat l’esdeveniment, les falleres majors de la comissió, Marta Martínez Muniesa i Ana Gargallo Alcaide, acompanyades pel President infantil, Héctor Mateo Sanz i el President de la comissió, Adrián Luna García, encendran una traca per tancar la jornada cultural d’Eduardo Merello.