La Federació Junta Fallera de Sagunt introduirà algunes novetats en l’acte de la Crida que les Falleres Majors de l’entitat comarcal, Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí, presidiran el pròxim mes de febrer, un dels actes més importants del mes pre-josefi posat que marca l’inici oficial de la festa fallera en el Camp de Morvedre. D’aquestes novetats es va informar a les comissions durant el dia d’ahir en la reunió de presidents que va tenir lloc en el Museu Faller després de l’aturada nadalenca.

D’aquesta manera, una de les novetats que s’introduirà en aquest acte és un video mapping, és a dir, una projecció que es durà a terme sobre l’edifici del Centre Cívic de Port de Sagunt, lloc habitual d’aquest esdeveniment, on es podran veure diverses imatges que faran les delícies de tots els presents. Aquesta tècnica audiovisual ja s’ha utilitzat en diversos actes fora de les nostres fronteres comarcals com, per exemple, en la Crida que es va dur a terme per a celebrar la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Així doncs, amb la introducció d’aquest nou element en aquest acte, es modificarà probablement l’ordre del mateix procedint-se, en primer lloc, al lliurament de recompenses tant als infantils com als adults amb major recorregut dins de la festa josefina, per a passar, posteriorment a la lectura de la Crida per part de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt. Després del discurs, es durà a terme la projecció del video mapping que finalitzarà amb un espectacle pirotècnic.

Crida16_12