Teatro16_8

La delegació de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) ha organitzat una nova edició del seu tradicional Concurs de Teatre en Valencià que, en aquesta edició, comptarà amb la participació de quatre comissions falleres de la comarca del Camp de Morvedre. En aquesta ocasió oferiran els seus muntatges teatrals les falles El Palleter, El Tabalet, Gilet i El Romano en una jornada que es durà a terme diumenge que ve, 29 de gener, a partir de les 16 hores, en la Casa Municipal de la Cultura de Port de Sagunt.

Com han informat des de l’entitat fallera comarcal, aquesta novena edició del certamen teatral estarà presidit per les Falleres Majors de la FJFS, Raquel Martín i Genovés i la xicoteta Ana Isabel Dorado i Capsí. A més, des de la FJFS han recordat que es tracta d’un esdeveniment totalment gratuït i obert a tot el públic que vulga acudir, fins a omplir l’aforament d’aquest edifici municipal.

Quant a les obres que es representaran aquest diumenge, una menys que en la passada edició d’aquest concurs, els primers a eixir a escena serà la falla El Palleter que tornarà a presentar una obra inèdita que, en aquesta ocasió, porta per títol Vuit cognoms valencians; posteriorment serà el torn de la comissió Gilet que intentarà revalidar el primer premi aconseguit l’any passat amb l’obra La Tia Pepa Tona de Josep Peris i Celda.

Per la seua banda, la tercera falla a eixir a escena serà El Romano que presentarà el text d’Eduardo Escalante titulat L’escaleta del dimoni. Finalment, serà una altra de les comissions més veteranes d’aquest concurs, El Tabalet, la que represente una altra obra inèdita, en aquest cas escrita pel seu faller, i també president d’aquest exercici, Juan Manuel Martínez i Martínez, amb el títol La finestra indiscreta morvedrina.

D’aquesta manera, aquestes comissions seran les que lluitaran per aconseguir els premis al millor actor, millor actriu i millor muntatge/escenografia, guardons que no es donaran a conèixer fins a finals del mes de febrer que serà quan se celebre l’acte de clausura de les activitats culturals i esportives de la FJFS.