La Casa de la Cultura de Port de Sagunt va acollir diumenge passat, 26 de febrer, l’acte de clausura de les activitats culturals i esportives organitzades per la Federació Junta Fallera de Sagunt en una jornada on, a més de donar-se a conèixer als guanyadors dels concursos de narrativa i teatre en valencià, també es va realitzar el certamen de balls de saló en el qual van participar les comissions La Palmereta, El Palleter i La Palmera.

Clausura17_6 Clausura17_13 Clausura17_18

“Quin rebombori!”, de Jordi Llanes Hervás de la comisión Tres d’Abril, seguida de “Passat, present i futur” de David Carbonell i Nieto de Santa Anna y de “Per què les falles som patrimoni inmaterial de l’Humanitat?, de Álvaro Noguera i Gómez de la falla El MercatD’aquesta manera, la millor narrativa infantil va ser “Quin rebombori!”, de Jordi Llanes i Hervás de la comissió Tres d’Abril, seguida de “Passat, present i futur” de David Carbonell Nieto de Santa Anna i de “Per què les falles som patrimoni inmaterial de l’Humanitat?, d’Álvaro Noguera i Gómez de la falla El Mercat. Per la seua banda, la guanyadora adulta va ser Eva Maria Marco i Raro de la falla Santa Anna amb “Arrels falleres” mentre que el segon premi va ser per a “El llegat en una família fallera” de Silvia Cámara i Ballester del Palleter i el tercer per a “Herència fallera” d’Emilia Matallana i Redondo de Plaça Mare Nostrum.

Clausura17_7 Clausura17_17

Quant als premis del teatre, el primer premi va ser per a l’obra del Tabalet que portava per títol “La finestra indiscreta morvedrina”, el segon per a “Vuit cognoms valencians” del Palleter i el tercer per a “La tia Pepa Tona” de Gilet. D’altra banda, Cristina Vila i Díaz del Palleter es va alçar amb el guardó a millor actriu seguida d’Elvira Guerrero i Gallardo del Tabalet i Mª Alegria Pérez i Martin i Rosa Mª Ibáñez i Martínez d’aquesta mateixa comissió que van ser terceres ex aequo. Finalment, Pablo Martínez i Martínez del Tabalet va aconseguir el premi al millor actor, en segona posició va quedar Toni González i Cadalás d’aquesta mateixa falla i en tercera Francisco Javier Pérez i Fuentes del Palleter.

Clausura17_8 Clausura17_9 Clausura17_10 Clausura17_11 Clausura17_12 Clausura17_14 Clausura17_15 Clausura17_16

Per a finalitzar aquest acte, que va estar presidit per les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, i que va comptar amb la presència dels edils Remei Torrent i José Manuel Tarazona, es va procedir al lliurament de trofeus esportius i reconeixements a les comissions del Camp de Morvedre. Enguany, Plaça Rodrigo s’ha alçat amb el premi a la falla més participativa en Esports mentre que El Palleter s’ha portat la banderola per la seua major puntuació en activitats culturals.
Clausura17_1 Clausura17_2 Clausura17_3 Clausura17_4 Clausura17_5