El passat 3 de Maig es va celebrar al Palau de les Arts Reina Sofía la XVI Gala de la Solidaritat Fallera de la ONCE en col·laboració amb Junta Central Fallera. Un acte que reconeix la labor de les comissions falleres que dediquen part del seu temps i esforç a construir una societat més solidària i accesible per a tots.

L´A.C. Falla El Romano de Sagunt ha sigut reconeguda amb el Premi Solidaritat Fallera per l´esforç de fer d´este món, un món millor i es convertix en la primera comissió de Federació Junta Fallera de Sagunt amb este guardó.

RomanoSolidaritatFallera (3)

RomanoSolidaritatFallera (1)

RomanoSolidaritatFallera (6)

RomanoSolidaritatFallera (5) RomanoSolidaritatFallera (4) RomanoSolidaritatFallera (2)

El projecte que es va presentar va ser el Programa d´Activitats organitzat per la mateixa falla, relacionat amb la Violència de Gènere, concretament amb els reptes socials del segle XXI: infància, joventut i etapa adulta. Totes les activitats eren per al públic en general i es van realitzar al seu casal (Plaça Cronista Chabret, 25).

Un equip de professionals especialitzades en violència sobre la dona, de les disciplines de psicologia i dret, van tractar distints aspectos relacionats amb la violència impartint conferències incloses en tres cicles.

Un primer cicle es va centrar en la Prevenció i Joventut en la VG, facilitant així guies a mares i pares amb adolescents que puguen patir VG, tractant la coeducació com a ferramenta bàsica en la lluita contra la desigualtat entre hòmens i dones. A més, de la música com a mitjà per a fomentar la igualtat (o desigualtat).

Un segon cicle va tractar sobre els drets de les dones que patixen violència, els mites de la mateixa, així com els malestars que la violència pot generar en les dones. El cine també va ser objecte d´anàlisi de la desigualtat existent en la societat, a través d´un videoforum amb l´emissió d´una sèrie de pel·lícules després de les quals es van analitzar distints aspectes que incidixen en la realitat de les dones en la societat.

Finalment, el tercer cicle de conferències sobre la infància, en els xiquets i xiquetes, tractant aspectes com les greus conseqüencies de la violència en els fills i filles i aprofundint en l´educació en igualtat a través del joc, la música, el cine i el llenguatge.

L´A.C. Falla El Romano no sols està sensibilitzada amb la violència de gènere, sinó que també estàn implicats amb la sostenibilitat, rebent el 4t Premi Lafarge a Falla Sostenible, gràcies a les seues activitats, la reutilització de materials i l´eliminació de les barreres del monument, adaptant la crítica per a persones amb autisme i braille, a fi d´obtindre una integració social total.