Després de tot aquest any faller dedicat a la igualtat i la diversitat funcional i també amb la col•laboració amb diverses associacions com ASPAU, SORDS SAGUNT, ADACAM, TEATRE SAMARUC (Teatronce), ONCE i AMIGAS SUPERVIVIENTES, la Falla El Romano segueix trencant barreres i apropant el món de les falles a tot el món. Amb l’objectiu de la inclusió de persones amb diversitat funcional visual i autisme, el monument serà totalment igualitari i estarà dirigit per a tot tipus de públic.

RomanoQR18

Aquesta iniciativa, desenvolupada pels propis fallers, inclou la crítica del monument gran, traduïda al braille i representada amb pictogrames que faciliten aquesta lectura tant a les persones amb diversitat funcional visual com a aquelles amb autisme. D’aquesta manera, també hi haurà la posibilitat de descarregar-se mitjançant els codis QR en els smartphones les explicacions de les diferents escenes. Aquestes explicacions poden adquirir-se en diversos idiomes.

onceromano18

El monument adult, obra de Juan Carlos Ferri, serà totalment igualitari i el seu ninot principal tindrà una figura en 3D que facilitarà, mitjançant el tacte, sentir de més a prop les falles. A partir del 15 de març, qualsevol visitant podrà accedir a aquest monument acompanyat sempre d’un faller d’aquesta associació.
MO_ROMANO_18

Així doncs, aquesta associació llança aquest projecte perquè els seus monuments siguin, de la major manera possible, accessibles per a tots i aconseguir una inserció respecte al món de les falles mitjançant aquestes diverses adaptacions.