La A.C. Falla Mare Nostrum ha anat proposant i realitzant durant tot l’any activitats encaminades a l’educació en sostenibilitat, havent aconseguit més d’una vintena d’activitats i un nivell creixent de participació, que suposen una important motivació per a la delegació de cultura, des de la qual es promouen totes les iniciatives, i també per al col·lectiu de fallers en general.

MareSostenible17_1

Durant aquest exercici la comissió ha aconseguit un gran avanç en la conscienciació dels seus fallers en tots els aspectes que abasta la sostenibilitat, com són els aspectes mediambientals, socials, culturals i econòmics.

La comissió se sent particularment orgullosa de l’excel·lent acollida de les activitats i de l’actitud molt positiva de cada un dels fallers a encaminar la rutina fallera a un model més sostenible.

De la mateixa manera, s’ha de reconèixer l’excel·lent predisposició de totes les institucions, empreses i organismes que juguen papers rellevants en la cultura de la sostenibilitat als quals la A.C. Falla Mare Nostrum s’ha dirigit per sol·licitar col·laboració. Especial agraïment a l’empresa LafargeHolcim, no només per la seua col·laboració directa en les activitats realitzades durant l’exercici faller relacionades amb les seues activitats industrials i de sostenibilitat, si no també per la seua col·laboració a la cultura de la sostenibilitat en la societat a través de les seues convocatòries de premis, en particular, pels Premis Lafarge a les Falles Més Sostenibles en col·laboració amb Federació Junta Fallera de Sagunt, a qui la comissió també fa extensiva la seua gratitud.

MareSostenible17_1

Finalment i per concloure les iniciatives portades a terme per la comissió cap a un model de falla més sostenible, el passat dilluns 6 de març la delegació de cultural va presentar la memòria candidata als premis Lafarge a les Falles Més Sostenibles on es recullen les activitats realitzades durant tot l’any. La comissió se sent enormement orgullosa del resultat obtingut.

MareSostenible17_3