RomanoCasal18_2

Diuen que “casal” és una casa gran, on resideix una família nombrosa. I nombrosa és la família Romana, que des dels seus inicis ha tingut casal a molts carrers saguntins:

- Carrer Sang Nova
- Carrer Quart
- Carrer Faura
- Carrer Abril
- Carrer Bravo
- Carrer Pare Pellicer
- Carrer Roma
- Carrer Sant Francesc

Fins que l’exercici passat, després de moltes reunions, decidiren donar el pas de fer la compra d’un local.

Han sigut sis mesos on l’activitat de la falla no podia parar, però al mateix temps, teníen que fer les obres d’adequació per a tindre un casal que compleix amb les normes de insonorització i accessibilitat.

En les tramitacions de la compra, préstec i obres, s’han implicat un grup de fallers molt especial. Són fallers veterans amb molta il·lusió, ànim i unes envejables ganes de treballar, que durant mesos han estat bolcats en l’obra del nou casal.

Situat a la Plaça Cronista Chabret, nº25 de Sagunt. Gaudeixen d’una localització perfecta a la Glorieta, enfront de la casa on va nàixer Joaquín Rodrigo i davant d´on planten els seus monuments.

RomanoCasal18_7 RomanoCasal18_10

Després de mesos de treball intensiu, el passat dimecres 24 d´Octubre, varen fer la inauguració del nou casal, acompanyats per Federació Junta Fallera de Sagunt, les seues falleres majors, Inés i Paula, autoritats, associacions, representants de la resta de comissions del Camp de Morvedre, fallers, veïns i amics que es varen apropar a conèixer-lo.

Durant l´acte, que va ser conduït per la secretaria Lidia Sarrión, les falleres majors, Aitana Serrano i Elena Martín, descobriren la placa commemorativa, després de les paraules d´agraïment del president Antonio Pozuelo.

RomanoCasal18_6 RomanoCasal18_4

També varen donar començament a la XX setmana cultural dedicada a la Associació Voluntaris Pel Patrimoni Històric Saguntí amb una mostra gastronòmica per part dels propis fallers i exposició fotogràfica, en la qual varen donar visibilitat al treball tan important que fan, per a mantindre net l’entorn del nostre patrimoni.

RomanoCasal18_1 RomanoCasal18_5