Com en els últims anys, la plaça Verge de l’ Estrela de Gilet va acollir el concurs de paelles organitzat des de la Delegació de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt, dissabte passat 22 de setembre. De nou es va repetir l’experiència de l’any passat i es van realitzar les paelles per a sopar, 29 de les comissions falleres del Camp de Morvedre van començar l’elaboració de sobre les 19.30 hores, per a presentar els seus plats davant el jurat a partir de les 21:30.

Paellas2018M (3) Paellas2018M (2)

L’esdeveniment va ser un rotund èxit amb l’elaboració de 52 paelles i la participació de 1620 comensals. Per primera vegada Federació Junta Fallera de Sagunt va proporcionar taules i cadires a tots els participants que ho van sol·licitar, evitant que cada comissió haguera de traslladar les seues pròpies, amb una substancial millora organitzativa i comoditat que va ser agraïda des de moltes de les comissions falleres.

Paellas2018_12 Paellas2018_11

Es va contar una vegada més amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Gilet, i tant el seu Alcalde, Salva Costa com el regidor de festes, Carles Catalunya, van estar presents. També Carrefour Sagunt i Arròs Dacsa van col·laborar aportant part dels ingredients de les paelles.

Paellas2018_14 Paellas2018_1

El jurat compost encapçalat per les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Paula Marrón i Inés Miret, i pel President Federació, Rafael Burgos, després de provar els plats presentats per les falles, va donar el primer premi a la paella presentada per la Falla Sant Francesc, quedant les d’Eduardo Merello i Els Vents en 2º i 3º lloc respectivament.

Paellas2018M (1) Paellas2018M (4) Paellas2018M (5)

Després de la lectura dels premis, i recollida de les taules i cadires, va ser el moment de l’actuació musical de la Black Band Orquestra que va posar el punt final a aquest esdeveniment en la plaça Verge de l’ Estrela.