CursoFiscalidad

Descarrega’t ací 

Dissabte passat, 16 de gener, organitzat per la delegació d’Economia de Federació Junta Fallera de Sagunt i la col·laboració de Junta Central Fallera de València, es va impartir un curs sobre les novetats fiscals que afecta les comissions falleres, a causa del canvi de normativa produïda recentment.

Amb la nova Llei 27/2014 i després de la correcció feta en el Reial Decret-llei 1/2015, les comissions falleres estan obligades a declarar la totalitat de les seues rendes, exemptes i no exemptes i va entrar en vigor a partir de l’exercici fiscal 2015. Aquesta llei que no afecta només el món faller sinó també a altres entitats com associacions culturals, clubs esportius, AMPAS, grups de teatre i dansa, associacions musicals, esportives, gastronòmiques, animals i plantes, ONG’s, etc.

El curs, celebrat durant quasi tres hores al saló d’actes del Col·legi de Begonya de Port de Sagunt, va despertar gran interès i va comptar amb la participació de més de 200 delegats de diferents comissions falleres tant de FJFS com d’altres ciutats de tota València, que van debatre i intercanviar opinions i experiències sobre els assumptes tractats.

Durant el mateix es van exposar els canvis normatius que afecten el món faller i que sota determinades circumstàncies poden afectar les responsabilitats de les falles. Alguns dels temes que es van tractar van ser:

-       Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)

-       Impost sobre Societats (IS)

-       Impost sobre el Valor Afegit (IVA)

-       Declaració d’operacions amb tercers (mod. 347)

-       Declaració de retencions IRPF

-       Obligació de portar comptabilitat forma

-       Requisits de Facturació

-       Declarar donacions