Les Juntes Falleres Locals de les principals ciutats de la Comunitat Valenciana, que formen part de l’anomenat G6, van celebrar dissabte passat, 23 de març, la seua ja tradicional jornada de convivència, esta vegada en la capital de la comarca de La Costera, Xàtiva. L’esdeveniment es va realitzar durant tot el matí on els diferents representants, vestits amb vestit regional, van recórrer part dels monuments de la històrica ciutat xativina.

G6Xativa19_2 G6Xativa19_4

Les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Paula Marrón i Pérez i Inés Miret i Herrero, van acudir a aquesta cita acompanyades per les sis integrants de la Cort d’Honor adulta i pel president executiu de l’entitat, Rafael Burgos, així com altres membres de la directiva de la federació. En la jornada, a més dels habituals representants de les juntes del G6, Alzira, Borriana, Dénia, Gandia, Sueca, Torrent, i de l’amfitriona Xàtiva, amb les seues Falleres Majors, Laura Martín i Carmen Pavía, i el seu president, Jesús Gonzáles, al capdavant, també es va afegir la Junta Centra Fallera de València representada per les seues Falleres Majors, Marina Civera i Sara Larrazábal.

G6Xativa19_6 G6Xativa19_8 G6Xativa19_9 G6Xativa19_10 G6Xativa19_15 G6Xativa19_16

La concentració es va realitzar en la Plaça de la Trinitat, des d’on va partir la comitiva que va recórrer la ciutat, la primera parada va ser la Plaça del Papa Calixto III, on es van realitzar les fotos oficials, a continuació es van visitar els Museus del Corpus i el de Belles arts, per a acudir més tard a l’Ajuntament de la Ciutat on l’Alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, va rebre a les juntes convidades.

G6Xativa19_14 G6Xativa19_12 G6Xativa19_11 G6Xativa19_7 G6Xativa19_5 G6Xativa19_3

A continuació, i abans d’acudir a compartir estovalles en un restaurant de la ciutat per a tancar la jornada, es va disparar una Mascletá en la plaça José Espejo.