Més d’1.500 persones van presenciar l’espectacle musical A través del Paso que es va dur a terme dissabte passat, 17 de juny, en els jardins del Centre Cívic de Port de Sagunt, un muntatge realitzat per la banda de la Unión Musical Porteña (UMP) en col·laboració amb el grup de teatre de la falla Luis Cendoya i el grup de dansa Aescena. Amb aquesta representació s’obria, a més, el programa del festival Música al Port organitzat per la Regidoria de Cultura del consistori saguntí.

CendoyaObraSiderurgia17_1 CendoyaObraSiderurgia17_2 CendoyaObraSiderurgia17_3 CendoyaObraSiderurgia17_5

A través del Paso, escrita per Rosa Belda i Palmira Benajas, i dirigida per Rafael Garrido, està ambientada en Port de Sagunt però en dues èpoques diferents amb un nexe d’unió, un dels personatges, el famós urbà que es situaba en alguns creuers de la ciutat per a regular el tràfic, viatja d’una a una altra per culpa d’una estranya maledicció.

CendoyaObraSiderurgia17_4 CendoyaObraSiderurgia17_6 CendoyaObraSiderurgia17_7 CendoyaObraSiderurgia17_9

Amb aquest canvi d’escenari, el conegut urbà descobreix com ha canviat aquest nucli de població així com els seus principals llocs, cobrant especial protagonisme la Fàbrica, la Cope, la Gerència i, fins i tot, els nous barris de la ciutat. Així doncs, amb aquest espectacle es fa un repàs pel patrimoni i la memòria històrica del nucli porteny, on els records dels assistents van cobrar un gran protagonisme.

CendoyaObraSiderurgia17_10 CendoyaObraSiderurgia17_11 CendoyaObraSiderurgia17_12 CendoyaObraSiderurgia17_13

A la magistral interpretació d’algunes cançons tan conegudes com Resistiréis, I will survive, Mi gran noche o Mediterráneo realitzada per la banda de la Unión Musical Porteña, dirigida per Jorge Vivas, i amb les veus d’Iván Martínez i Ester Lluch, li van acompanyar les coreografies preparades per Magda Fuertes i posades en escena pels ballarins i ballarines de Aescena. En general, un gran espectacle on van gaudir tots els presents, on van poder riure, i també emocionar-se, recordant part de la història de Port de Sagunt.

CendoyaObraSiderurgia17_14 CendoyaObraSiderurgia17_8