El passat dissabte, 26 de setembre, les falles del Camp de Morvedre varen viure un dels actes més importants de l’exercici faller com és l’exaltació de les Falleres Majors 2016, Beatriz Alós García i María Villar Cayuela . L’event, al qual varen acudir membres de totes les comissions de la comarca vestits de valencians, va començar a la Plaça Cronista Chabret on es va iniciar una desfilada fins al Teatre Romà, lloc emblemàtic que anava a acollir, un any més, aquest acte.

Exaltacion15_ 8

Exaltacion15_ 11

Una gran quantitat de persones, entre membres de les falles del Camp de Morvedre, convidats i públic en general, varen omplir les grades del Teatre Romà per a conéixer a les noves representants de la Federació Junta Fallera de Sagunt. Les primeres a eixir a l’escenari varen ser les components de les Corts d’Honor que, emocionades, es varen presentar al públic faller morvedrí.

Exaltacion15_ 1

Exaltacion15_ 12

Exaltacion15_ 13

Exaltacion15_ 2

Exaltacion15_ 3

Exaltacion15_ 4

Exaltacion15_ 5

Exaltacion15_ 17

Posteriorment va ser el torn de Maria Villar Cayuela que, acompanyada pel vicepresident primer, Vicente Martí, i l’alcalde de Gilet, Salvador Costa, va fer la seua entrada al teatre per a què el president de la corporació municipal de Gilet l’imposara la banda acreditativa. Posteriorment va ser el torn de Beatriz Alós García que no va poder contenir l’emoció al veure a tot el món en peu per a rebre-la al Teatre Romà, on va ser coronada per l’alcalde de Sagunt, Francésc Fernández, com la màxima representant fallera de la comarca, baix l’atenta mirada del president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Enrique Javier Docón.

Exaltacion15_ 15

Exaltacion15_ 18

Exaltacion15_ 22

Exaltacion15_ 19

Exaltacion15_ 20

Exaltacion15_ 21

Després de la imposició de les bandes a sengles Corts d’Honor va prendre la paraula el mantenidor d’aquest acte Carles Villeta per a finalment procedir a la pleitesia de tots els convidats a aquest acte: cases regionals, entitats culturals de la localitat i comissions de la Federació Junta Fallera de Sagunt. A més a més, representants de 12 juntes locals varen acudir per a recolzar a Beatriz i Maria en aquest dia tan especial, entre les quals destaquen les d’Alzira, Dénia, Borriana, Gandia i Torrent. Per a concloure l’event varen pujar a l’escenari Na Violant d’Hongria, de les Festes de la Conquesta de Castelló, i dues Dames del Foc de la Federació de Fogueres d’Alacant, que varen precedir el cant dels Himnes de Sagunt i Regional que varen tancar aquest acte.

Exaltacion15_ 23

Exaltacion15_ 24

Exaltacion15_ 25

Exaltacion15_ 26

Exaltacion15_ 27

Exaltacion15_ 29

FOTOS: PACO BONO