El dissabte que ve 23 de maig es realitzarà l’acte d’elecció de les Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt per a l’any 2016.

Aquest any solament dues falleres es van presentar al càrrec per a representar a la festa josefina de la comarca. L’única candidata a Fallera Major és, Beatriz Alós García de la falla La Palmera, ella ha representat a la comissió Sant Francesc en diverses ocasions i va ser membre de la Cort d’Honor acompanyant a la seva germana Ángeles Alós García l’any 2009.

FFMM2016_1

D’altra banda, l’única candidata a Fallera Major Infantil és María Villar Cayuela qui ja va ser la màxima representant de la A.C. Falla La Marina, en el passat exercici.

FFMM2016_3

L’acte de presentació de les candidates i parlaments personals serà al Teatre de Begonya a les 12:30 h. A la vesprada, a les 19 h, l’ il·lustríssim alcalde N’ Sergio Muniesa i Franco realitzarà la cridada telefònica des de l’Ajuntament a les dues Falleres Majors. Posteriorment se les visitarà als respectius domicilis

Encara que solament s’ha presentat una candidata per a cadascun dels càrrecs, l’acte d’elecció ha de dur-se a terme com així marca el reglament faller i el jurat està compòs per la Fallera Major de la Junta Local de Dénia de l’exercici 2012-2013, Marta Tabernero San Miguel, com a representant d’alguna de les entitats festives josefines de la Comunitat Valenciana; així mateix, com a persona rellevant en la història de les falles, s’ha triat a Rafael Garrido Montesinos, de la falla Luis Cendoya, posseïdor del Masclet d’Or Amb Fulles de Platí, màxima recompensa que atorga la Federació Junta Fallera de Sagunt a més de ser conegut per ser un habitual col·laborador en radio i el director del grup de teatre de la seva comissió.

Els membres del jurat els completaran Giorgio Guillot Artes, empresari vinculat als mitjans de comunicació i de l’expansió de la cultura, tradició, indumentària i orfebreria valenciana com a representant dels mitjans de comunicació; María Dolores Peleguer Santiago, de l’Agrupació Mislata i fallera de l’ A.C. Falla Quint-Pizarro com a persona experta en protocol, selecció de personal i psicologia; i el regidor de Festes de l’Ajuntament de Sagunt, José Luis Martí González, com a representant de u dels distints Ajuntaments que integren la Federació.