LlibretMocador17

El conegut dibuixant Paco Roca s’ha encarregat d’il·lustrar la portada del llibret de la falla El Mocador de Sagunt d’aquest 2017, publicació que serà presentada aquest dimecres, 22 de febrer, a les 20 hores en el Consell Agrari de Sagunt. Cal recordar que Paco Roca és un llaureat dibuixant que té en el seu haver-hi un Premi Goya al Millor Guió Adaptat en 2012 així com el Premi Nacional del Còmic 2008.

D’aquesta manera, el llibret d’El Mocador guarda moltes sorpreses en el seu interior doncs, a la ja anunciada col·laboració del dibuixant Antonio Ortiz “Ortifus”, també cal afegir la del periodista i escriptor Fernando Delgado, Premi Planeta 1995, Premi Ondas o Antena d’Or 1995 entre altres guardons.

«Tant el contingut com el continent del llibret està estudiat, elaborat i estructurat pels més de 45 col·laboradors, il·lustradors i maquetadors. “Ciència i Ficció”, és una aposta per la lectura entretinguda i divertida de les llegendes falleres de la Comunitat Valenciana, així com de l’actualitat fallera més recent i la rigurositat de l’estudi de la festa», ha afirmat el coordinador cultural i social de la falla El Mocador, Hugo Morte, qui afegeix que «en la presentació del llibret a càrrec del vicerector Antoni Ariño, anunciem la campanya de comunicació i difusió del llibret, enguany molt creativa i innovadora».
Finalistes premis MEL

D’altra banda, aquesta comissió saguntina ja ha donat a conèixer als finalistes dels Premis Mocador i Emilio Llueca al millor assaig sobre falles i cultura popular publicat en un llibret de falla, els guanyadors dels quals es donaran a conèixer, una vegada passada la festa josefina del mes de març, en la Festa de les Lletres Falleres.
Així doncs, els nominats al Premi Emilio Llueca, a nivell comarcal, són els textos: “La festa de Sant Antoni: el foc, les bèsties i els dijous llarders” d’Ignasi Corresa publicat en el llibret de la falla Santa Anna i “La Falla La Marina: El barri mariner i la seua història” de Josep Dionís Martínez i “Anys 50 o quan va començar la seducció de les falles a l’Ajuntament” d’Albert Llueca Juesas, tots dos formen part del llibret de La Marina.

D’altra banda, els finalistes del Premi Mocador són: “Estètica, temàtica i crítica als cadafals fallers de Xàtiva” de Rafa Tortosa García i “Temàtiques de la crítica fallera des del segle XIX fins l’actualitat. De la crua corrosió al dolç embafament” de Juanjo Medina Bonilla, tots dos publicats en el llibret de la comissió El Canet de Cullera, i “La plantà en la premsa fallera fins la guerra d’Espanya: selecció de textos” de Ramón Estellés Feliu que forma part del llibret de la falla Alfara del Patriarca-Periodiste Gil Sumbiela de València.