El dissabte dia 6 es va celebrar la tradicional convivència anual de l’anomenat G6, format per les juntes falleres més importants de Comunitat Valenciana excepte la de la ciutat de València: Alzira, Borriana, Denia, Gandia, Sagunt i Torrent. Els membres de les diferents juntes locals amb els seus presidents i Falleres Majors al capdavant, van ser rebuts pel President de la Federació Saguntina, Enrique Javier Docón i les falleres majors, Ada Fraj i María Moliner, amfitrions de l’acte, així com per l’Alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, i els regidors de Festes i Cultura Popular, José Luis Martín i Patrimoni, Laura Casans.

g6_3
g6_8
g6_7
g6_6
g6_5
g6_4

Els parlaments per part del President de la Federació Junta Fallera de Sagunt, del president de la Junta Local Fallera de Torrent, pròxima organitzadora de la trobada i de l’alcalde de Sagunt, es van realitzar en el Terraet de la Plaça Cronista Chabret, on a més, es va rendir un sentit homenatge al recentment mort president de la Junta Local Fallera de Gandia, Pep Lloret.

g6_9

g6_15

g6_14

g6_13

g6_12

g6_11

g6_10

A continuació es va realitzar una visita guiada a la Casa dels Berenguers, la Jueria, l’Ermita de la Sang i el Museu de la Via del Pòrtic per a acabar la visita compartint tots junt el menjar en un conegut restaurant de la ciutat.

g6_16

g6_20

g6_19

g6_18

g6_17

g6_26

Grupog6_1

El divendres anterior es va realitzar l’acte de lliurament dels Llibrets de Federació Junta Fallera de Sagunt a les diferents comissions en el Centre Cívic de Port de Sagunt.

PresentLlibret_1

PresentLlibret_5

PresentLlibret_4

PresentLlibret_3

PresentLlibret_2

El diumenge va correspondre el torn a l’última de les cavalcades d’enguany, la de Gilet, on es van desplaçar les falleres majors i les seues corts d’honor per a desfilar amb les seues carrosses en un ambient festiu i desenfadat.

CabalgataGilet15_3

CabalgataGilet15_2

CabalgataGilet15_1

FOTOS: PACO BONO