Cinc comissions falleres del Camp de Morvedre van participar diumenge passat, 20 de gener, en l’edició del Concurs de Teatre en Valencià que organitza, anualment, la delegació de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt i que es va dur a terme a la Casa Municipal de la Cultura de Port de Sagunt. Aquest acte va estar presidit per les Falleres Majors, Paula Marrón i Pérez i Inés Miret i Herrero.

Teatro191_1 Teatro191_2

Teatro19_1

Teatro19_2

Teatro19_3Teatro19_4Teatro19_5Teatro19_6

El concurs va transcórrer, com l’any passat, en horari de matí i vesprada, sent dues comissions les que van actuar en la sessió matutina i les altres tres en la vespertina. El grup de teatre de la Falla de Gilet, va ser l’encarregada de començar el certamen amb la posada en escena de l’obra “Per la fam d’heretar” de l’escriptor Josep Peris i Celda, mentre que la comissió del Palleter va escenificar l’obra “Açò, açò,…, açó és massa tu!!!!” creada pel propi grup de teatre de la falla.

Teatro19_7 Teatro19_8 Teatro19_9

Teatro19_10 Teatro19_11 Teatro19_12

Ja a la vesprada, Plaça Rodrigo va posar en escena l’obra, “Vaja quin ajuntament!, escrita per Obdulia Serna. A continuació va ser la falla  Els Vents, que debutava enguany en el concurs, la que va interpretar l’obra escrita per la fallera de la seua comissió, Mónica Murria i Esteban, titulada “L’entrevista”. Finalment, va ser la falla El Tabalet de Sagunt l’encarregada de posar punt final a aquesta nova edició del concurs de teatre en valencià amb l’obra “Entre Sant Josep i Setmana Santa”, l’autoria de la qual correspon a Inmaculada Martínez i Gil.

Teatro19_13 Teatro19_14 Teatro19_15

Aquestes comissions seran les que lluitaran per aconseguir els premis al millor actor, millor actriu i millor muntatge/escenografia, guardons que no es donaran a conéixer fins al 24 de febrer, data en la qual se celebrarà l’acte de clausura de les activitats culturals i esportives de la Federació Junta Fallera de Sagunt