Diumenge passat 26 de gener es va celebrar l’edició anual del Concurs de Teatre en Valencià que organitza la delegació de Cultura de Federació Junta Fallera de Sagunt. Van ser 5 les obres representades al llarg de la jornada, celebrada a la Casa de Cultura de Port de Sagunt i que va comptar amb la presència de la Fallera Major de Federació, Sandra Ordiñaga.
La jornada, dividida en horari de matí i vesprada, va tindre al matí l’actuació de dues comissions i a la vesprada les tres restants, en el que va ser un desplegament d’enginy, grans dots interpretatius i bon fer dels diferents grups de teatre que van participar.
El grup de teatre de l’A. C. Falla Els Vents va ser l’encarregat d’inaugurar el certamen amb la seua obra “Famílies no hi ha més que dues” obra inèdita de Mónica Murria Esteban, sent a continuació el torn de l’A. C. Falla Gilet amb el seu sainet adaptat “Vampir de Gilet”.

Vents2 Vents1 Gilet1 Gilet2

A la vesprada, l’A. C. Falla El Palleter va posar en escena l’obra inèdita de Cristina Vila “Buscant l’equilibri”. A continuació va ser el torn del grup de teatre de l’A. C. Falla Plaça Rodrigo amb l’obra inèdita de Balbina Sayas, “Progrés… Quin progrés?”. Finalment, l’A. C. Falla La Palmereta va posar el punt final al certamen amb la representació de “Ànima infidel”, sainet adaptat de Josep Navarro i Salvador.

Palleter1 Palleter2 Rodrigo1 Rodrigo2 Palmereta1 Palmereta2

Aquestes cinc comissions lluitaran pels guardons que componen el Certamen de Teatre en Valencià, com són: millor actor, millor actriu, millor vestuari i escenografia i millor posada en escena; uns premis que es donaran a conéixer el pròxim 23 de febrer en l’acte de Clausura de les Activitats culturals i Esportives de Federació Junta Fallera de Sagunt.