Llibret_Mocador17_3

La falla El Mocador de Sagunt va presentar ahir en el Consell Agrari de Sagunt el seu llibret per a enguany 2017 que compta amb la col·laboració de quasi mig centenar de persones. El coordinador social i cultural d’aquesta comissió, Hugo Morte, va ser l’encarregat de dur a terme la presentació del llibret en un esdeveniment en el qual va estar present el director general de política lingüística de la Conselleria d’Educació, Rubén Trenzano, i el diputat provincial de Cultura, Xavi Rius.

Llibret_Mocador17_5

Aquest acte va estar presidit per la Fallera Major d’aquesta comissió, Rebeca Zamorano, i el seu president, César Torres, i va comptar amb la presència de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, de la presidenta de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), Cristina Plumed, i de la regidora de Cultura Popular del consistori saguntí, Remei Torrent, entre altres personalitats.

Llibret_Mocador17_6

Aquesta falla de Sagunt, ha apostat per «fer tres llibrets en un». La primera de les parts tractarà sobre Ciència i Ficció amb textos sobre l’estudi de les falles però també sobre els mites i llegendes que existeixen sobre aquesta festa al voltant de la Comunitat Valenciana; amb la segona part, cridada Llavors, pretenen transmetre als més xicotets valors d’educació mediambiental, de sostenibilitat i valors ambientals; l’última part, la més fallera, l’han cridat Som patrimoni i, a més dels apartats típics dels llibrets també han realitzat una reedició del publicat en 2012 que versava sobre les falles com a patrimoni i al que es pot accedir a través d’un codi QR.

Llibret_Mocador17_1

A més, aquesta comissió saguntina ha comptat amb la participació d’importants dibuixants valencians per a il·lustrar el seu llibret com és el cas del prestigiós Paco Roca, encarregat de la portada, Antonio Ortiz “Ortifus”, Ricard Balanzà, que també és el seu artista de la falla infantil, i de Sento Llobell. A més, compta amb el pròleg de l’escriptor i periodista Fernando Delgado i d’articles d’autors de reconegut prestigi a nivell de la Comunitat Valenciana.

Llibret_Mocador17_2

L’esdeveniment va finalitzar amb el lliurament del premi Valors i Professionalitat (ViP) que enguany ha recaigut en la Associació d’Estudis Fallers (AdEF) així com amb el nomenament dels finalistes dels guardons Mocador i Emili Llueca. Per la part comarcal, les falles Santa Anna i La Marina, per partida doble aquesta última, es disputaran aquest premi mentre que els nominats al guardó d’àmbit autonòmic han sigut les comissions Alfara del Patriarca-Periodiste Gil Sumbiela de València i El Canet de Cullera, també per duplicat aquesta última.

Llibret_Mocador17_4