Dilluns passat 19 d’aquest mes les comissions falleres d’Eduardo Merello i Teodoro Llorente de la nostra localitat van presentar els seus llibres fallers per al 2018.

En primer lloc va ser la comissió que porta el nom de l’il·lustre escriptor la que va presentar la seua proposta per al present any. Diversitat, com un pas més enllà de la igualtat. Temes com la violència de gènere, la desigualtat laboral, les famílies no tradicionals, homofòbia, bullying i molts més s’arrepleguen en este treball que és un compendi, del treball anual de la comissió i també el fil conductor dels monuments infantil i adulta, tractant un any més de realitzar un projecte únic i coherent.

LLibretTeodoro_18_1

A més dels seus FFMM i presidents, van arreplegar un exemplar del llibret, i una rosa blanca contra l’acaçament a la dona, la representació de FJFS, els seus FFMM, Mar i Andrea, així com el president executiu i el vicepresident; la resta de col·laboradors polítics, polítiques, amics i amigues de la Teodoro i membres de la comissió que han col·laborat en la creació d’este treball, així com les associacions AMUHCAMA i Amigas Supervivientes, entitats d’àmbit local, amb les que esta comissió col·labora directament. Tots ells, tant hòmens com dones, van rebre una rosa blanca com a repulsa a l’acaçament sexual.

LLibretTeodoro_18_3

Posteriorment va ser Eduardo Merello qui va presentar en societat la seua original proposta: el llibret més llarg del món. Un format de 9 metres de llarg que arreplega tots els aspectes propis del llibret amb una presentació particularment nova com ve sent tradicional en esta comissió des de fa tres anys. Com va recalcar el coordinador del mateix, “una vegada més tot al gran”.

LLibretTeodoro_18_2

Cal destacar que enguany, també esta comissió ha intentat que la coherència siga el fil conductor d’un projecte que té com a protagonistes als Mags d’Orient, la seua llista de desitjos i la seua pròpia carta amb les pertinents peticions, tot amb una critica d’alt voltatge i que comprén molts aspectes de l’àmbit local. També ells obsequiaran amb el seu bon rotllo a la comissió de Teodoro, a la representació de FJFS, a l’autor de la crítica Enric Cuenca i a la il·lustradora.

Després de l’acte ambdues comissions, amb els seus representants, els de FJFS, la Concejala de Festes popular que va participar d’ambdós actes i resta d’invitats van festejar esta doble posada de llarg en el Casal “del cantó de la Chestana” on tots van gaudir d’una bona estona per a felicitacions i agraïments de forma més distesa.

Ambdós presidents Enrique Noverques i Adrián Luna, este de forma molt destacada, i que va agrair sincerament el primer, van coincidir en el bon resultat d’aquesta col·laboració, que va impregnar el bon ambient al llarg de la vesprada.