El Consell Agrari de Sagunt va ser l’escenari triat en la vesprada del dilluns 20 de febrer, per la Falla Santa Anna d’aquesta localitat per a presentar el seu llibret que porta per títol “Alimares”. La paraula alimares és un concepte relacionat amb el foc, era el foc per a avisar dels perills, també per a il·luminar les festes en les places i carrers, i és l’element essencial en les festes josefines, és per açò que el llibret se centra en aquesta temàtica.

LlibretSantaAnna17_1

L’acte va ser presentat per l’equip de llibret encapçalat per Eva Marco i Raro, amb la presència de la fallera major Gema Miragall i fallera major infantil Maria José Beltrán, acompanyades pel president Roge Beltrán i el president infantil Marcos Beltrán, Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt Raquel Martín i Maria Isabel Dorado, així com la regidora de Cultura popular Remei Torrent.

LlibretSantaAnna17_2

En el llibret, a més de la part clàssica, s’inclou 15 articles que parlen del foc en diferents aspectes; el foc com a destructor d’art, de la censura, la sàtira, el foc de les fogueres de Sant Joan i de Sant Antoni i de Sant Josep. Entre els col·laboradors literaris estan Manuel Civera, Lluis Mesa, Jesús Peris, Oscar Pérez, Antoni Gómez, José Manuel Palomar, Josep Martínez Roldán, Carles García Soler. Ignasi Corresa. Aquest últim ha sigut premiat com a finalista del Premi Emili Llueca amb el seu article “La festa de Sant Antoni: el foc, les bèsties i els dijous llarders”.

LlibretSantaAnna17_3

El llibret rescata la critica i sàtira sent més participatiu i reivindicatiu, qualsevol faller ha pogut escriure una alimara una queixa amb el “estic *cremat/da o socarrat/da” d’alguna situació política o social…
En la presentació es va fer un acte molt emotiu com a recordatori “Fins sempre… Fede” a FEDERIC AZNAR, col·laborador literari del llibret durant molts anys, al que van assistir a l’acte els seus familiars.

LlibretSantaAnna17_4 LlibretSantaAnna17_6

Per a finalitzar l’acte es va fer lliurament en la III Edició dels premis Santa Anna i Josep M Francés i Duato que premien el contingut didàctic i cultural infantil en un llibret de falla a nivell de la Comunitat Valenciana i de la comarca del Camp de Morvedre respectivament. Els premiats van ser:

LlibretSantaAnna17_5

PREMI SANTA ANNA 2017 Al MILLOR CONTINGUT DIDÀCTIC I CULTURAL D’UN LLIBRET DE FALLAa l’article:
“El Circ” de Marisa Grau presentat per la Falla Portal de Valldigna de Tavernes de la Valldigna

PREMI JOSEP MARIA FRANCÉS I DUATO 2017 Al MILLOR CONTINGUT DIDÀCTIC I CULTURAL D’UN LLIBRET DE FALLA a l’article:
“Amor per sempre” autora Isabel Canet presentat per la falla La Marina de Sagunt