Ahir l’A.C. Falla la Marina va estar present en l’acte celebrat en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) on la falla es va subscriure al pacte Per unes Falles sostenibles. El dit pacte impulsat per la Diputació de València, la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de València les falles sesuscritas es comprometen a implicar-se activament en la millora de la gestió mitjà ambiental de la festa en tots els seus entorns, impulsar la sensibilització i la conscienciació de tots els membres de la comissió respecte a la sostenibilitat i al caràcter inclusiu i integrador i conciliador de la festa, impulsar modalitats de consum més sostenible, adoptar mesures per a combatre i compensar el canvi climàtic i divulgar la sostenibilitat de la festa entre visitants i turistes.

MarinaSostenible19_1

El pacte per la sostenibilitat de les Falles perseguix així estudiar l’impacte real de la festa en els àmbits econòmic, social, turístic i mediambiental en la ciutat de València i als municipis de les comarques valencianes que també les celebren.

La nostra presidenta Eva Cayuela junt amb Belen Cebrian la nostra fallera major i diversos membres de la nostra comissió van acompanyar en l’esdeveniment a la Fallera Major de València, Marina Civera amb el seu tall d’honor; el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF) , Pere Fuset; el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Dèlia Álvarez.

En l’esdeveniment, conduït pel presentador i humorista Eugeni Alemany entrego les primeres cartes d’adhesió a les comissions que ja han subscrit els objectius del pacte, detalla la Diputació.

MarinaSostenible19_2