Skip links
Falleres Majors i Cort d'Honor 2025

FJFS prepara un setembre ple d’actes fallers

Les Falleres Majors al costat de les seues Corts d'Honor encarrilen un mes intens i esperen amb ànsies l'Exaltació en el Teatre Romà de Sagunt

Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS), en concret, les Falleres Majors, Julia Palanca i Teresa Aparicio, al costat de les seues respectives Corts d’Honor reben este mes amb moltes ganes. Després d’un estiu carregat d’esdeveniments arriba setembre, mes en què l’activitat fallera no descansa i agafa gran protagonisme en l’agenda de les màximes representants a causa de la gran quantitat d’actes que se celebraran durant estes setmanes.

Una vegada finalitzat el viatge de l’expedició de FJFS, encapçalada per les Falleres Majors, a Cecina, Julia i Teresa aterren a Sagunt sense temps per a descansar, amb l’ull posat per a este pròxim cap de setmana, en el qual se celebraren diversos esdeveniments importants del calendari faller. D’esta manera, este divendres, 13 de setembre, tindrà lloc el sopar de sectors, en la qual les dotze components de la Cort d’Honor ocuparen un lloc privilegiat, ja que els seus respectius sectors els obsequiaren en agraïment i com a record del seu càrrec i acompliment en les falles de Morvedre durant este exercici faller.

L’endemà, dissabte 14, es realitzaran les trobades, a les 17.00 hores, en l’Avinguda Adolfo Suárez, al costat dels jardins de la Gerència del Port de Sagunt. Una vegada finalitzen es donarà inici al concurs de paelles entre les diferents comissions que conformen la Federació. Una jornada que compta amb la novetat que estes dos activitats s’exercixen en el mateix dia.

Falleres Majors i Cort d'Honor 2025

El dia més important i esperat per a les màximes representants del Camp de Morvedre, amb el qual porten somiant des que van començar el regnat, arribarà el tercer cap de setmana, concretament, el 21 de setembre. Eixe dia, el Teatre Romà de Sagunt serà l’escenari de l’Exaltació de les Falleres Majors i Corts d’Honor de FJFS 2025. Acte en el qual les catorze rebran les seues anhelades bandes i podran contemplar des d’un lloc privilegiat el respecte que els fallers de Morvedre els tenen.

Per a finalitzar este carregat mes, l’últim cap de setmana tindran lloc els playbacks. La primera jornada serà el dissabte, 28 de setembre, en la qual es realitzarà els playbacks majors. L’endemà, a la vesprada, es durà a terme els playbacks infantils, que enguany compta amb la novetat que en finalitzar totes les actuacions es procedirà a la deliberació dels premis del certamen adult celebrat el dia anterior.

Presentacions

Una vegada finalitzat setembre es donarà el tret a les presentacions de les trenta comissions del Camp de Morvedre, a les quals per descomptat, les Falleres Majors i les seues respectives Corts d’Honor estan convidades.