Skip links

Agermanament
amb Cecina

Agermanament en Cecina Federació Junta Fallera de Sagunt
Les Falles i la Targa de Cecina porten quasi quatre dècades d’agermanament. Un intercanvi més enllà del cultural i el festiu que ha forjat llaços entre famílies i amics d’una ciutat i l’altra. Una bonica iniciativa, que s’ha sabut acaronar i mantindre en el temps , des de la primera delegació fallera a Cecina en 1985.

Aquest any amb la celebració del 40 Aniversari de l’agermanament Targa & Falles, reconeixerem i contarem la història d’aquest llaç d’unió que hui dia continua tan fort.

La Targa Cecina es celebra el primer i segon diumenge del mes de setembre. Històricament, és una competició d’atletisme on participen les Riones (barris) amb grups d’atletes que han de realitzar un circuit en forma circular al centre de la ciutat. Amb el pas del temps van introduir altres manifestacions més festives lligades a la cultura de la ciutat i la comarca. Paral·lelament a la mencionada cursa es celebra una cercavila de carrosses construïdes pels membres de les diferents Riones que componen. Com la festa de les falles la Targa ha evolucionat i hui dia compta amb un desenvolupat programa d’actes entre ells la mencionada carrera, la cercavila de les monumentals carrosses, les nits de baletos i un gran ventall d’actes que fan que la setmana de la Targa siga una visita marcada en el calendari per al col·lectiu Faller Saguntí.

Agermanament amb Cecina
Primera delegació de les falles de Sagunt, setembre 1985

Aquest agermanament té la seua història. Corría l’any 1981, quan per un intercanvi multicultural-esportiu i institucional entre ajuntaments es realitza el primer contacte amb les dues poblacions. Quatre anys després una xicoteta delegació moguda per l’interés de conéixer la nostra festa posen rumb a Sagunt per a conéixer i compartir sinergies, ja que les dues manifestacions tenen nexes en comú. Aquesta delegació estava composta pel president de l’Associació Targa Cecina, Marcello Scali la seua esposa i quatre parelles. Una vegada acabada la setmana fallera i fascinats de tot allò que havien viscut, es proposa que es retorne la visita d’una delegació a Cecina per a conéixer la seua manifestació que es realitza al mes de setembre. Encara que no hi ha cap document on ratifica aquest agermanament, amb aquestes dues visites d’intercanvi naix el que hui dia és una connexió entre dues ciutats, dues manifestacions i el més important una relació d’amistat entre fallers i rionales. Han passat quaranta anys, però l’agermanament continua tan fort com la d’aquella primera vegada en el març de 1985. Mostra de la bona salut és el document/ conveni que es va signar sent president de la Federació Junta fallera de Sagunt en Rafael Burgos Oliver, i president de l’Associació Targa Cecina en Alessandro Regoli. Document on es regularitza la composició i actes de les dues delegacions en les posteriors visites tant a Sagunt com a Cecina. I així poder millorar tot el necessari per a donar continuïtat a una història que es va iniciar fa quatre dècades, recordant a aquelles persones tant de la delegació italiana com de la Saguntina que van posar la primera pedra d’un agermanament que va més enllà de la connexió entre poblacions.

Agermanament en Cecina

Primera delegació Associació Targa Cecina, març 1985: Marcello Scali (presidència), la seua esposa Simonetta, Mauro Pacini, Antonella Gentili, Mario Tarchi, Nadia Macchioni, Stefanopaolo Griselli i Flavia Lubini