Skip links
Julia Palanca i Teresa Aparicio són proclamades Falleres Majors de FJFS 2025

Julia Palanca i Teresa Aparicio són proclamades Falleres Majors de FJFS 2025

Les màximes representants van estrenar els vestits oficials que els regala l’Ajuntament de Sagunt

Julia Palanca Benito i Teresa Aparicio Matallín ja ostenten el càrrec de Falleres Majors de Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS), després de ser proclamades per l’alcalde, Darío Moreno, com les màximes representants del Camp de Morvedre per a este pròxim exercici faller.

El saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt va acollir este esdeveniment que va marcar l’inici oficial de les noves ambaixadores de les falles de la comarca. Un acte emotiu que va comptar amb la presència d’una àmplia representació del govern local, la corporació municipal i dos edils de l’Ajuntament de Gilet, així com de les Falleres Majors de FJFS 2024, Carla Boix Sarió i Núria Bueno Caballero.

Julia Palanca i Teresa Aparicio són proclamades Falleres Majors de FJFS 2025

La proclamació va ser la primera posada de llarg per a Julia i Teresa, però també per a les sis xiquetes i sis dones que les acompanyaran durant tot l’any: Irene Rodríguez Ortiz, Alejandra Valera Llorens, Elena Marco Herranz, Lucía Segòvia Estada, Naiara Sanchís Muñoz i Alejandra Diago Gargallo com a Cort d’Honor Infantil i Arantxa Gil Pérez, Marta Pomer Cañizares, Elba Martín Cosín, Cristina Estada Picó, Vanesa Gutiérrez Giner i Zoe Rubio Mellado com a Cort d’Honor de la FM de FJFS.

Durant l’acte i una vegada proclamades les noves Falleres Majors i Corts d’Honor, l’alcalde els va entregar un quadre commemoratiu. Posteriorment, es va donar pas a les intervencions del president executiu de Federació, Hugo Morte i de la màxima autoritat, els qui van donar l’enhorabona a les acabades de proclamar i els van desitjar el millor en el seu nou regnat. Després de l’acte, va tindre lloc un vi d’honor per a tots els assistents.

Vestits oficials

D’altra banda, Julia Palanca i Teresa Aparicio van estrenar els vestits oficials que l’ajuntament de la ciutat regala a les màximes representants. Una seda amb el dibuix ‘Sagunt’ teixida per Vives i Marí. El color colibrí va ser l’assignat per a Julia que va complementar amb unes manteletes d’Artesania Viana, mentre que el blau infant va ser el triat per a Teresa, que va combinar amb unes manteletes de Filles de Carmen Esteve. Els cancans d’ambdues eren de la companyia valenciana Margarita Vercher. Els vestits han sigut confeccionats per Segles Indumentària Valenciana, en el cas de la FMI i Nines de Cotó, el de la FM, indumentaristes oficials d’enguany.

A més, les recentment proclamades Falleres Majors van lluir les pintes oficials de “Castillo Cinceladores” que van rebre com a regal per part del consistori saguntí. L’alcalde, Darío Moreno, els va fer lliurament d’estes peces d’orfebreria el divendres, dia previ a la proclamació, en el saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt.